Zwemvaardigheden

Na het behalen van het Zwem-ABC kan je bij de Zwemvereniging nog meer zwemdiploma’s halen: de Zwemvaardigheidsdiploma’s. Van elk Zwemvaardigheidsonderdeel zijn drie diploma’s te behalen. Het diploma 1 is het eerste diploma, iets moeilijker is het diploma 2, en daarna volgt het diploma 3. Hieronder kun je lezen welke diploma’s er allemaal zijn, wat je leert bij welk diploma, hoe het diploma er uitziet en wat de eisen zijn.

Zwemvaardigheid
Bij dit diploma leer je eigenlijk van alles wat; techniek van zwemslagen (ook vlinderslag) en keerpunten, maar ook onderdelen van Survival, Waterpolo en Synchroonzwemmen.

Zwemvaardigheid-1-2015 voor web

Snorkelen
Bij dit diploma ga je leren snorkelen. Dit doe je met een duikbril, snorkelpijpje en zwemvliezen aan. Tijdens het snorkelen leer je ook hoe je ‘kunstjes’ moet uitvoeren, zoals een hoekduik, voorwerpen opduiken en knopen maken.

Snorkelen 1

Survival
Bij het diploma Survival leer je niet alleen hoe je jezelf moet redden, maar ook hoe je je vriendje moet redden. Onderdelen zijn o.a. redden met een kledingstuk, in een boot klimmen, voorwerpen droog vervoeren en geblindeerd zwemmen.

Survival 1 klein

Waterpolovaardigheden
Bij dit diploma leer je om te gaan met een bal in het water. Je leert hier polocrawl, eggbeaten, gooien, vangen, werpen en oppakken van de bal. En ook spelvormen zoals, minipolo, inhaalbal en vijfbal.

Waterpolo-1-2015 voor web

Wereldzwemslagen
Bij dit diploma leer je allerlei ‘vreemde’ zwemslagen, zoals de Lange Schoolslag, de Japanse Crawl en de Spaanse Slag.

Wereld Zwemslagen-1-2015 voor web

Plankspringen
Bij plankspringen leer je allerlei sprongen maken van zowel het startblok als vanaf de duikplank.  Ook leer je er duiken en salto’s maken. De onderdelen op de plank zijn zowel met als zonder aanloop.

Synchroonzwemmen
Hier leren we allemaal sierlijke bewegingen maken zoals een balletbeen, zeilboot.

Synchroon-1-2015 voor web

Aquasportief voor kids
Bij het diploma Aquasportief leer je om in een groep danspassen te maken in het water op het ritme van de muziek.

Welke diploma’s biedt de Zwemvereniging aan?
Aangezien wij beschikken over zes banen zwemvaardigheid, kunnen wij niet alle diploma’s tegelijkertijd aanbieden. Voor welke diploma’s gezwommen wordt, kan per periode verschillend zijn.

Op dit moment is het binnen onze vereniging helaas (nog) niet mogelijk om het diploma Springen (wegens onpraktische badindeling) en de diploma’s Synchroonzwemmen en Aquasportief voor Kids (wegens ontbreken geluidsinstallatie) te behalen.

Wij zorgen er zoveel mogelijk voor dat elke leerling altijd de mogelijkheid heeft om voor een diploma te zwemmen wat hij/zij nog niet heeft behaald. Mocht je als leerling speciale wensen hebben voor welk diploma je wilt zwemmen, kan je dit altijd bij ons aangeven en wij zullen dan kijken of dit organisatorisch mogelijk is.