Onze vereniging is Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s, dit houdt in dat wij voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s wordt borging van veiligheid en kwaliteit van leren zwemmen gestimuleerd.Met het Zwemdiploma A beheers je vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Met het Zwemdiploma B beheers je  vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Pas bij het Zwemdiploma C beheers je vaardigheden voor een zwembad met attracties en open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid 

Het Zwem-ABC bestaat uit drie erkende Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind, maar is ook zeker geschikt, leerzaam en leuk voor volwassenen. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden, die zich dan goed kan redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.Uw kind mag vanaf vijf jaar bij ons komen leren zwemmen. Wel verwachten wij dat uw kind thuis zelfstandig durft te douchen. En bij voorkeur daarbij zijn/haar ogen durft open te houden.

Het Zwemdiploma A

Onze vereniging hanteert vier stappen op weg naar het A-diploma. Na het afronden van elke stap, ontvangt uw kind een certificaat ter beloning.De eerste drie stappen worden aangeleerd in het ondiepe bad:

  • Stap 1: Watergewend maken en leren drijven
  • Stap 2: Aanleren beenslag
  • Stap 3: Aanleren armslag en combinatie van armen en benen

Stap 4: De kinderen zwemmen in het diepe bad en worden voorbereid op het A-diploma, waaronder ook het zwemmen met kleding aan. In elk bad geven wij met minimaal één ervaren instructeur les, maar vaak staan er twee instructeurs op een groep/bad. Wij streven in het ondiep bad naar groepen van maximaal zes kinderen en in het diepe bad naar groepen van maximaal acht kinderen. Hierdoor krijgt elk kind de benodigde individuele aandacht.

Het Zwemdiploma B en C

Met elke stap van Zwemdiploma A naar B en naar C leer je meer en uitgebreidere vaardigheden. Het Nationale Zwem-ABC is de basis van goed zwemonderwijs. Je voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het complete Zwem-ABC op zak hebt.De examenprogramma’s voor het Zwem-ABC vindt u hier

Licentie Nationale Zwemdiploma’s 

Onze vereniging is Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s, dit houdt in dat wij voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Met de Licentie Nationale Zwemdiploma’s wordt borging van veiligheid en kwaliteit van het leren zwemmen gestimuleerd.Een auditor van de Nationale Raad Zwemveiligheid checkt jaarlijks of de licentiehouder nog steeds voldoet aan de kwaliteitscriteria.Meer informatie over deze licentie is hier te lezen.